project image
< >  show plans

belgenmonument

monument for the refugees

location
amersfoort, the netherlands
area
+1000 m2
status
study, competition
team
chatchatrian david
de  smedt kevin

The observation pavilion is designed to be a place that gives a different perspective on the refugees issues in the past and present. This is being translated into the project by creating a place where people can come together and reflect. By taking a certain distance from the existing Belgian monument, a tension is being created between the past and present.

×    show plans belgenmonument
monument for the refugees

location
amersfoort, the netherlands
area
+1000 m2
status
study, competition
team
chatchatrian david
de  smedt kevin

The observation pavilion is designed to be a place that gives a different perspective on the refugees issues in the past and present. This is being translated into the project by creating a place where people can come together and reflect. By taking a certain distance from the existing Belgian monument, a tension is being created between the past and present.